Syllable D900S Mini

Syllable D900S spadaju u rang jeftinijih bluetooth inear slušalica koje su izašle ove godine. Radi se o bluetooth slušalicama čija je namjena spajanje na mobilni uređaj te slušanje glazbe i handsfree razgovor tijekom vožnje. Slušalice sam isprobao na tri mobilna uređaja koristeći youtube i poziv, svaki sa različitim operativnim sustavom.

Paket sa slušalicama je došao poprilično brzo iz Kine, tjedan dana nakon narudžbe. U kutiji se nalaze slušalice, kutija u kojoj se pune i spremaju, vrećica za spremanje slušalica ukoliko ih uzimamo van, upute na engleskom jeziku, tri vrste čepića različitih dimenzija i kablom za punjenje.

Oprema koja se dobiva sa slušalicama

Plastična kutija u kojoj slušalice dolaze je ujedno i powerbank koji ih može napuniti do 6 puta, nakon što se powerbank isprazni možemo ga napuniti pomoću računala ili punjača. Powerbank koristi klasičan micro usb priključak kakav koristi većina mobilnih uređaja (za sada).

Kutija za slušalice je ujedno i powerbank koji ih može napuniti do 6 puta

Same slušalice nisu glomazne kako izgledaju na prvu i iznenađujuće dobro “sjedaju” u uho. Obje slušalice su identične i imaju jednu veliku tipku koja služi za javljanje, pauziranje i pokretanje glazbe i uparivanje s uređajem. Ponekad je potrebno međusobno upariti slušalice, ali potreba za tim se može javiti samo prilikom prvog uparivanja na određen uređaj. Svaka slušalica ima ledicu koja svojom bojom prikazuje status. npr. kada je uključujemo dvaput zablinka plavo a kad je isključimo dvaput crveno, dok se slušalice pune u powerbanku njihova signalna ledica svijetli crveno.

Usporedba slušalice sa kovanicom od jedne kune

Spajanje slušalica sa mobilnim uređajem bilo je jednostavnije nego što sam očekivao, prilikom uspješnog uparivanja slušalice se oglase, nazovimo to potvrdnim tonom. Veza sa uređajem koji sam koristio bila je dobra te je zvuk bio jasan i bez prekida. Primarna sušalica je lijeva dok je desna pomoćna koja služi samo za slušanje glazbe. Ukoliko vas netko zove i vi se javite dovoljna vam je samo lijeva slušalica jer desna u tom slučaju ne radi. Pokušao sam spajanjem namjestiti da desna slušalica bude primarna, no međutim i u uputama piše da je lijeva slušalica glavna. Tipke na slušalicama umjesto za uparivanje služe za pauziranje glazbe i javljanje na uređaj. Slušalice sam testirao na tri uređaja, tri testirana uređaja nisu najnoviji, ali vjerujem da su dovoljno mjerodavni za test.

iPhone 6 – iOS 10.2

Slušalice su se vrlo lako spojile na ovaj uređaj, nakon spajanja na uređaju u notification bar-u sam dobio opciju “batteries” koja mi je omogućila da vidim koliko baterije mi je preostalo u slušalicama, zgodan detalj. Prilikom preslušavanja glazbe slušalice su mi bile preglasne te ih nisam mogao nikako stišati do meni prihvatljive glasnoće (nekome bi bilo to okej). Prilikom pokreta desna slušalica mi je znala tu i tamo “štucnuti”, no to se rijetko dešavalo.

Prikaz postotka baterije na iOS-u 10.2

NOA H5 – Android 5.1

Na ovaj uređaj slušalice su se također vrlo lako spojile, no nigdje nisam mogao naći postotak baterije kao na iPhone-u, no nema veze. Nakon spajanja pokrenu sam na youtube istu pjesmu kao i na iPhoneu. Slušalice nisu ni jednom u pokretu prekinule vezu, a podešavanje zvuka radilo je puno bolje nego na iPhoneu, uopće nije bilo problema mogle su se pojačati i stišati do (meni) prihvatljive gasnoće.

Microsoft Lumia 535 – Windows phone 10 anniversary

Jednako kao i za android, slušalice su se lako spojile, imale su stabilnu konekciju te pojačavanje i stišavanje do meni prihvatljivih granica.

Presuda….

Ukoliko ste vlasnik android ili windows phone uređaja i tražite bežićne slušalice za vaš uređaj Syllable D900S Mini su odličan izbor za vas, ukoliko ste vlasnik iPhone-a preporučam vam da ih prije, ukoliko ste u mogućnosti, isprobate.

Autor članka: Zlonamjernik

Social
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Facebook komentari

Comments