Roccat Syva

Slušalice:
Frekvencijski odaziv: 20Hz~20kHz
Osjetljivost na 1kHz: 96dB/1mW
Impedancija: 32 Ω
Max. Snaga: 10mW
Dužina žice: 1.2m

Mikrofon:
Osjetljivost na 1kHz: -40+-3dB
Impedancija: <= 2.2kΩ

Nakon određenog vremena moje stare In-Ear slušalice, koje sam uvijek nosio sa sobom su jednostavno dale svoje. Nakon toga sam počeo tražiti slušalice koje bi imale dobar odnos uloženo dobiveno. Nakon dosta traženja našao sam ove slušalice, prvo što me je privuklo je bila cijena i garancija na iste. Garancija za ove slušalice traje 24 mjeseca a cijena je do cca. 180kn.

4

Slušalice dolaze u kartonskoj kutiji koja je izrađena vrlo kvalitetno. Osim što dizajnerski lijepo izgleda kutija se otvara i zatvara pomoću magneta, tako da ćete ju moći koristiti i kasnije za spremanje raznih gluposti. Na kutiji osim što se pretjeruje sa hvaljenjem proizvoda, dostupni su svi podaci koji bi mogli zanimati korisnika… zapravo gotovo svi, naime nigdje na kutiji nisam mogao naći  listu podržanih mobilnih operativnih sustava, što smatram vrlo bitnim. No dobro, dosta o kutiji.

5

Nakon otvaranja kutije vidimo slušalice, upute i tri para rezervnih „čepića“ za slušalice drukčijih dimenzija. Same slušalice dizajnerski lijepo izgledaju, kombinacija svjetloplave i crne boje daje lijep i moderan dojam slušalicama. Dobra stvar kod ovih slušalica je širina žice koja povezuje slušalice sa uređajem. Zbog svoje širine, žica se teže zapetljava i lakše slaže. Slušalice koriste standardni analogni 3.5 jack, što znači da ćete ih moći koristiti na većini uređaja od mobitela tableta itd. impedancija je 32 Ω tako da će slušalice raditi na gotovo svim izvorima.

1

Glava slušalice izgleda vrlo moderno, odnosno gamerski (što nije čudo s obzirom da je proizvođač ROCCAT) na plavim dijelovima pišu slova L i R. slušalice su vrlo udobne i lagane za nošenje. Zvuk čist, nema pozadinskog šuma niti „pucketanja“, odličan zvuk za ovaj cjenovni rang.

2

Daljinski upravljač koji se nalazi na traci lijeve slušalice ima ugrađenu jednu tipku i mikrofon. Moja zamjerka je nedostatak tipki + i – za pojačavanje i stišavanje zvuka na uređaju. Nije velika stvar, ali svakako fali. Mikrofon radi odlično na mobilnom i laptop uređaju, kada sam ga koristio sugovornik me je čuo bez problema, bez obzira na pozadinsku buku.

Slušalice sam testirao na iOS uređaju, Android uređaju i na dva laptopa. Slušalice su se pokazale funkcionalne na svim testiranim platformama. Na iOS uređaju daljinski upravljač obavlja bez problema sve funkcije koje su mu namijenjene pauziranje i pokretanje glazbe, pričanje sa siri, telefoniranje. Na laptopu koji ima jedan univerzalni jack za mikrofon i audio daljinski upravljač prilikom pritiska otvara defaultni Media Player, dok na drugom računalu koje ima odvojen sustav slušalice rade funkciju ovisno o jack-u u koji su spojene.  Slušalice također besprijekorno rade na Windows phone i Android operativnom sustavu.

Ove slušalice svakako imaju svojih mana, no s obzirom na uložen novac i dobiveno smatram da su jedne od boljih u tom cjenovnom rangu. Odličan odabir za smartphone, tablet ili laptop s univerzalnim 3.5 jack-om.

Plus:

 • Cijena
 • Zvuk
 • 24 mjeseca jamstva

Minus:

 • Na daljinskom nedostaju tipke +/- za kontrolu zvuka

Autor članka: Zlonamjernik

 

Social
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Facebook komentari

Comments