Resident evil 7 teaser – beginning hour

Došao je i taj dan kada je Capcom odlučio objaviti PC verziju demo-a svoje igre Resident evil 7. U ovom osvrtu bi se mogao podmaknuti i pokoji spoiler, zapravo ne bi mogao, nego sigurno hoće jer ću komentirati određene dijelove igre i priče.

Naime, igra počinje vašim buđenjem u kući koja je očigledno stara i u poluruševnom stanju sa vrlo jednostavnim zadatkom, a to je izaći iz kuće.

Vaša avantura može završiti sa nekoliko različitih krajeva, no samo jedan je kraj koji će se prenositi u punu igru. Igra se igra iz prvog lica, osobno me podsjeća na kombinaciju Silent Hill-a i Outlast-a. Grafika je odlična te se primjećuje da je igra prilagođena za VR uređaje. Oružja koja nosite u rukama izgledaju realno, a ne ukočeno kao u većini drugih FPS-ova. Sama igra je odlično optimizirana i radi bez ikakvih zastajkivanja u fullHD-u na Geforce 860M kartici. Jedino što je nazovimo “mana” kao i kod svake portane igre, igru puno udobnije igrati sa gamepadom nego sa mišem i tipkovnicom.

Grafika u igri je odlična

Ovaj demo je vrlo kratak te ga je moguće završiti za 8 -10 minuta, ali također je i vrlo detaljan te ako želite pronaći sve secrete i krajeve sigurno će vam potrajati 2-3h.

No, dobro prokomentirajmo malo priču.

Nakon uvodnog intro-a budite se u mračnoj sobi te imate omogućeno istraživanje kuće. Vremensko razdoblje nije poznato kao niti lik kojeg igrate. Često sam na internetu znao naći informaciju da je igra reboot serijala, no ja se ne slažem s time. Osobno mislim da je igra, odnosno barem ovaj demo, smješten negdje oko 1998. godine neposredno nakon događanja u originalu. Po čemu to zaključujem? Prvenstveno po tome što se snimke u igri nalaze na VHS-u, a slika koja igru povezuje sa starijim serijalima prikazuje da koorporacija umbrella još postoji. Cijela ova teorija pada u vodu iz razloga što mi je promaknuo očit detalj, a to je 2017 godina prilikom pokretanja VHS-a u igri. Good work Tino……. -.-‘

Tko još koristi VHS?

Jedan od dijelova igre koji će vas dugo zadržati zainteresiranim je prst lutke koji nađete na samom početku igre. Kasnije nalazite i šaku na koju taj prst možete staviti te dobivate ruku s kažiprstom. Odmah pokraj šake nalazi se natpis na zidu koji govori o petero gostiju koji su ubijeni u kući, a nitko ne zna gdje su njihovi grobovi. Pomoću šake koju ste sastavili morate pokazati ta mjesta, a koja su to, otkrijte sami. Meni je trebalo dosta čak i sa prohodom, jer puno stvari treba riješiti određenim redom da bi se aktivirali određeni eventi. Za nagradu dobivate rđavi novčić i natpis “you’re the best ever!” koji leži na stolici.

Jedan od dijelova u kojem ćete se pitati: “Što se ovdje desilo? Zašto baš bicikl?”. Razinu krvi moguće je smanjiti u postavkama

Moram priznati, kao fan serijala osobno sam bio razočaran smjerom kojim su krenuli resident evil 5 i 6, te sam mislio da će 7 biti još gori s obzirom da je nazovimo “FPS”. No, ovaj demo je ugodno iznenađenje, te vjerujem da će se svidjeti svakom fan-u serijala. Što se dešava nakon demo-a, i hoće li cijela igra biti smještena odmah nakon demo-a ili godinama kasnije vidjet ćemo 24.1.2017.

Prozor, spas ili možda ne?

Autor članka: Tino Grgurić

Social
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Facebook komentari

Comments