Kukci, najukusniji test hrabrosti na svijetu

Premda je ovo portal bez reklama i bez bilo kakvih sponzora, jer iza njega stoji samo jedna ljubav prema pisanom izražavanju, ići ću u rizik da izreklamiram jedan trgovački lanac u kojem i sama kupujem.


Dakle, čitam njihovu reklamu. Nakon što sam vidjela ponudu lonaca, pila, perača, tenisica, sjedalica, sušila, usisavača, stolica, kava, peciva, suhomesnatih proizvoda, povrća… dođem do onoga što me je i ponukalo na ovo pisanje.


Veliki naslov: „Kukci, najukusniji test hrabrosti na svijetu“.


„ Umjesto čipsa grickaj cvrčke, umjesto čevapčića neka se na tvom tanjuru nađe burger od kukaca…Najnoviji trend na našim policama, u kojem već uživa više od dvije milijardi ljudi na svijetu, možda će ti se isprva činiti neobičan, no prije nego što mu kažeš „ne“ preporučujem da probaš neke od egzotičnih delicija iz našeg novog asortimana. Ovi hrskavi proteini budućnosti zdrava su, ekološki osviještena i veoma hranjiva namirnica, koja će te osvojiti ne samo okusom, nego i brojkama“.


Da li sam ekološki osviještena? Nastojim to biti.
Da li znam da su kukci u nekim krajevima svijeta namirnica koje se nalazi u svakodnevnoj prehrani? Naravno da znam.


Možda i ne bih reagirala na ovo da se nalazimo u nekim „normalnim“ vremenima.
Ali u ovo vrijeme Covida-19, reklamirati protein snack kukaca u tamnoj čokoladi ili cvrčke prekrivene bijelom čokoladom, izgleda mi pomalo neukusno.
Iz toga mogu samo zaključiti da nas netko želi priviknuti na bogatstvo novih okusa koje se nalazi svuda oko nas, samo zato što će uskoro zavladati nestašica hrane.


Sušene šišmiše u ovojnici od tamne čokolade ili pohane u brašnu od kukaca, nisam primjetila.
Javite mi kada ih bude u prodaji, ako sama to ne zapazim. Rado bi ih probala.

K.P.