Kako zaraditi novac?

Prije nego nastavim molila bih sve one koji misle da će se obogatiti u kladionicama (a nisu njihovi vlasnici), one koji traže načine kako bi postali bogati preko noći ili bez rada te one koji “love u mutnom” da stisnu iksić i potraže neku drugu stranicu sličniju njihovim interesima. Ova to svakako nije.

Sigurno ste šetajući ulicom ponekad prošli pored nekog vrta i ostali zadivljeni njegovom ljepotom. Izgledalo je kao da ste naletjeli na oazu usred pustinje. Potom ste ugledali sitnu ženicu kako marljivo okopava svoje ruže te ih zatim nježno drži u rukama pa vam se učinilo da razgovara s njima.

Ili ste gledali susjeda kako danima pregledava svoj auto, sluša motor i provjerava da li sve radi kako treba i na svom je mjestu, marljivo ga glanca i čisti, a vi ste svoj automobil očistili prije sedam mjeseci, a ne biste ga ni tada da se nije udavala Dora, pa ne bi bio red da kite cvijećem blatno vozilo.

Bila sam u posjeti obitelji koju čine majka i odrasla kćer. Kupile su staru kućicu pa sam pozvana vidjeti kako su je uredile. Prekrasan dom.

“Kako imate lijep mozaik u kupaonici!”, uskliknula sam. “To smo mama i ja izradile od razbijenih pločica.” “Kakav krasan ormar!”, nastavila sam. ” Bio je star, ali sam ga prebrusila i obojala”, rekla je kćer. “Kakav zid u dvorištu, poseban je.” “To je betonirala mama, ja sam samo dodavala kamenje.” A unutrašnji zidovi, tko je to strugao?”. “Mi”, javile su se prijeteljice okupljene oko stola, “ponekad do kasno u noć”. ” A krov”? “Same smo slagale crijepove”. Tu sam ostala bez teksta.

Što vam želim reći? Domove i vrtove, češće nego što mislimo, ne razlikuje samo imućnost vlasnika, nego još više trud i ljubav prema onome što se radi. Neki put možete imati i pozlaćene slavine u kući, koja je remek djelo čuvenog arhitekte, ali ako niste u kuću unijeli dio sebe i svoje duše tada sve ostaje prazno i hladno.

Pitate se kakve sve to ima veze s novcem i zaradom? Pa ima… Možda bi u životu trebali ponekad obrnuti redoslijed. Novac bi trebao češće proizlaziti kao logičan slijed i nagrada iz onoga što volimo i želimo raditi, a ne bi trebao baš uvijek biti isključivi cilj sam po sebi.

Ako ste stigli do kraja ovog teksta, onda ste prava osoba za ponudu koju vam daje PORTAL PERO.

“Pero” nudi petorici svojih čitatelja (ica) ili čitateljevih prijatelja i poznanika, mogućnost da besplatno promoviraju sebe i svoj rad ili neki svoj proizvod. Npr. izrađujete nakit, sapune, kućice za pse, bačve za vino, domaće marmelade, slikate, izrađujete vaze, torbe, nudite neku uslugu, obavljali bi kupovine za nekog ili plaćali režije, dobro kuhate, imate bend, bavite se fotografijom, trebate promociju, poduzetnik ste početnik i želite se na ovaj način reklamirati i tome slično.

Što morate učiniti?

– predstavite se

– napišite nešto o tome što vas je motiviralo ili motivira u vašem radu

– pokažite čitateljima što radite ili želite raditi i ostavite u tekstu broj telefona ili mobitela za one    koji vas žele kontaktirati, možete napisati i cijenu usluge ili proizvoda

– budite originalni i kreativni

Kako Pero.com.hr nije oglasnik, nećemo prihvaćati tekstove tipa: ” Šetala bih vašeg psa.”, nego približnije ovome:

“Zovem se… Od djetinjstva izuzetno volim životinje. Rođena sam u malom gradu… Imam kod kuće psića Žuću koji je presladak i često ga vodim u šetnju. Često sam volontirala u azilu za napuštene životinje. Danas sam studentica, trenutno živim u… Smještena sam u studentskom domu i u slobodno vrijeme voljela bih prošetati vašeg psa. Cijena po satu. Kontakt broj.”

Stavite i dvije, tri sličice (ako želite), po mogućnosti visoke rezolucije. Na raspolaganju imate otprilike, stotinu do pet stotina riječi. Ako niste vični pisanju, zamolite prijateljicu, majku, susjedu, djevojku, dečka… da to učine za vas.

Što mi imamo od toga? Trenutno ništa, osim zadovoljstva da ćemo eventualno nekome pomoći. Možete reći da nismo dovoljno čitani da bi vaš prikaz imao učinka, ali imajte u vidu da prava poruka uvijek stigne na odredište pa makar i usmenom predajom. Traži se da uložite nešto truda kako biste bili zamijećeni, ali bez truda i onako ništa. Jabuke rijetko padaju u usta direktno sa stabla, češće netko treba ispružiti ruku kako bi ih dohvatio.

Autorica članka:

Katrin Polak

Social
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Facebook komentari

Comments