“I ti možeš uljepšati nečije snove”

“Tete i barbe pričalice”, njih više od 100 svake godine, svaku večer (uključujući subote, nedjelje i blagdane) odlaze u Dječju bolnicu na Kantridi  te uz priču i druženje olakšavaju bolničke dane hospitalizirane djece. I tako punih deset godina! Stoga je Udruga Portić ovu veliku obljetnicu odlučila dostojno i proslaviti. Cijelu godinu “Tete i barbe pričalice”, ali i ostali članovi Udruge brojim događanjima obilježavaju 10. godišnjicu. Tako su organizirali razmjenu školskog pribora, druženje u Udruzi za sindrom Down Rijeka 21, kreativnu pričaonicu u Centru Izvor Selce, zajedničko dobrovoljno darivanje krvi, kreativne pričaonice u školama i sl.

No vrhunac velike proslave tek slijedi… Humanitarni koncert “I ti možeš uljepšati nečije snove”, kruna cjelogodišnjeg slavlja, održat će se u četvrtak, 24. listopada 2019. u Centru Zamet u Rijeci.

Na koncertu će nastupiti neka od najpoznatijih imena riječke i hrvatske glazbene scene (abecednim redom): Antonela Doko, Boris Štok, Damir Kedžo, Denis&Denis, En face, Iva Gortan, Jonathan, Klapa Kastav (m), Klapa Luka (ž), Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj&LaBanda, Mia Dimšić, Mia Negovetić , Neno Belan & Fiumens, Opća Opasnost, The Frajle, The Siids, Whiteheads te Olja ‘ZZ band kao prateći bend.

Iz prikupljenih će se financijskih sredstava od prodaje ulaznica kupiti oprema za potrebe Zavoda za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku i Zavoda za neurologiju i dječju psihijatriju i Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka– lokalitet Kantrida (primjerice kreveti za roditelje koji borave uz uzglavlje djece tijekom cijeloga dana, namještaj za dječje bolničke sobe i slični predmeti kojima će se podignuti kvaliteta bolničkoga standarda za djecu i njihove roditelje).

Ulaznice za humanitarni koncert „I ti možeš uljepšati nečije snove“ se mogu kupiti u Turističkom informativnom centru – TIC (Korzo 14) u sljedećim terminima:

– radnim danom u jutarnjem terminu od 10.00 do 12.00 sati i u popodnevnom terminu od 16.30 do 18.30 te

– subotom od 10.00 do 12.00 sati

Karte su također dostupne putem interneta u sustavu Rijeka Marketplace na: https://bit.ly/2kh5yun kao i kod članova Udruge.

Cijena ulaznice je 50.00 kuna.

Ukoliko vas je ovaj program Udruge “Portić zainteresirao na način da se poželite i sami priključiti, to možete učiniti odmah budući da su u tijeku prijave za novi seminar za volontere. Seminar će se održati 9., 10. i 11. listopada 2019.godine, a svi zainteresirani mogu se prijaviti slanjem prijavnice (koja je dostupna na www.udruga-portic.hr) na mail: udruga.portic.rijeka@gmail.com.

Ukoliko niste iz Rijeke, možete se priključiti “Tetama i barbama” (ili stričekima) pričalicama i u  Splitu, Puli ili Čakovcu.

ŠTO VOLONTERI KAŽU O PROJEKTU:

Ponekad mi se čini kako djeca više daju meni nego ja njima i kako su veći učitelji u životu od mnogih odraslih… malo je stvari danas na svijetu koje funkcioniraju iz čiste ljubavi i bez fige u srcu. A tete i barbe pričalice to jesu.

Užitak priče, čitanja, maštanja, razgovora, druženja s malim i malo većim ljudima ispunjava, obogaćuje, veseli i uči me vrijednostima i ljepoti života… Biti “teta pričalica” više je od volontiranja u dječjoj bolnici, to je dio mog identiteta, vrlo važan dio!

Neobjašnjivo je kako teška i tužna situacija može potaknuti silnu ljepotu. A na odjelima bolnice te ljepote ima posvuda… u malim bolesnicima, njihovim hrabrim srcima, pametnim i toliko strpljivim glavicama, toplim očima i osmjesima koji uvijek rastu kada nas vide. Zbog tih sam trenutaka zahvalna što sam postala dio ovog prekrasnog projekta.

Pričanje priča za laku noć jedno je od najljepših iskustava u mom životu i nadam se da ću i dalje nositi osmijeh na dječja lica, pričati im i riječima i srcem, a oni meni davati vjetar u jedra da plovim morem života puna snage i ljubavi…

Teško je sva pozitivna iskustva sažeti u dvije rečenice, ali nešto što definitivno daje smisao svemu ovome je predivan osjećaj da ste napravili nešto korisno i pozitivne povratne informacije koje stižu od djece.

 DJECA, RODITELJI I MEDICINSKO OSOBLJE O TETAMA I BARBAMA PRIČALICAMA:

Cijeli sam dan čekao pričalicu.

Velika hvala svim pričalicama koje nam na najbolji mogući način krate dane provedene u bolnici. Divno je znati da postoje tople i drage osobe koje svoje slobodno vrijeme poklanjaju drugima. Odmah nakon večere dječica već pogledavaju prema hodniku, a onaj osmijeh koji se pojavi na licu kad uđe teta s punom torbom knjiga, nitko u bolnici tako lako ne izmami.

Hvala tetama doktoricama (sestrama), barba kirurzima, svima u bolnici, a najviše tetama pričalicama.

Pričalice olakšavaju djeci boravak u bolnici, uveseljavaju ih svojim dolaskom. Samo naprijed!

Sve pohvale projektu. Djeca cijeli dan očekuju tete pričalice.

Sve pohvale. Sada djevojčice kažu da kad narastu žele biti tete pričalice.

Autorica članka : A.G.

Social
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Facebook komentari

Comments