Da, šefe!

U svojoj poslovnoj karijeri prosječan zaposlenik susreće se sa raznim vrstama šefova. Šefovi mogu biti tirani, ali mogu biti i simpatični i okupirani time da se dopadnu. Ali,niti jedno, niti drugo ne čini dobrog šefa.

Što je“ loš“ šef? „… svaki šef koji je kompliciran i s kojim je naporno raditi ili koji ima problema s usmjeravanjem i vođenjem zaposlenika prema efikasnom izvršavanju posla…“.

Ima puno tipova šefova, no u ovom članku osvrnut ću se samo na dva tipa. Ovaj prvi je tip s kojim nerijetko, probleme imaju žene. Često ne znaju kako izaći na kraj s njime.

Možemo ga nazvati nemoralan i razbludan šef. Premda postoje zakonske regulative koje takvo ponašanje sankcioniraju, neki šefovi, uglavnom muški, si „takve igre“ dopuštaju. Osobito, ako su „važni i moćni“.

Ono što takvim šefovima daje moć nad ženama je strah od gubitka posla, pogotovo u uvjetima kada je velika konkurencija radne snage.

Žene se ne žale, ne podnose žalbe, ne ulaze u radne sporove jer će time, vrlo vjerojatno izvući deblji kraj. U tom slučaju iznalaze razne načine kako  se izvući iz neugodne situacije.

Što se može učiniti u situaciji u kojoj je žena ugrožena? Što ako mislite da je vaš šef prešao granicu svojim razbludnim i nemoralnim ponašanjem?

Usprotivite mu se i recite mu da će zakon biti na vašoj strani. Umjesto da se bojite izvucite svoj znak STOP kako bi krenuo drugim putem.

Ne raspirujte vatru na njegovom nivou. Ako bulji u vas, nemojte uzvratiti buljenjem u njega. On bi u svojoj praznjikavoj glavi mogao čak uživati u poklonjenoj pažnji.

Vodite dnevnik dokumentirajući što se dogodilo i kako ste reagirali na to.

Kontaktirajte prijatelja u medijima (ili nekog tko može zvučati kao da je iz medija) koji može nazvati zlostavljača i reći mu kako razmišlja o objavljivanju priče o tome kako on uznemirava žene i da ga one razmišljaju tužiti (možda bi moglo upaliti).

Udružite se s ostalim ženama koje od njega doživljavaju isto. Grupnim sudjelovanjem i  s vašom dokumentacijom posjetite njegovog nadređenog. Situacija tada neće biti „rekla-kazala“. Radije progovorite ranije, nego kasnije.

Ako žalbom protiv šefa koji je prešao granicu ne uspijete u prvom pokušaju, nanovo se žalite i žalite, nadređenom, ali i drugima.

Ne popuštajte pred šefom, usprotivite se i zaustavite ga.

Da temu malo olakšamo, drugi šef neka bude zabavljač. Sigurno ste pomislili: „Da je barem moj takav? Što uopće može biti loše kod takvog šefa? Ili kamo li sreće da ih ima više“.

To dokazuje da je loš šef samo u oku promatrača, loš šef jednoj osobi, šef iz snova drugoj.

Ovaj šef želi da zaposlenici sudjeluju na zabavama nakon radnog vremena, a vi imate druge, primjerice obiteljske obveze. Za šefa zabavljača to nije opravdanje. Ako se pridružite zabavi, mogli bi uživati u beneficijama na poslu, a ako ne moglo bi vas se odbaciti.

Nakon četvrtog odbacivanja odlazaka, nastaju problemi. Šef se duri poput malog djeteta.

Kako postupiti?

Razmislite o tome da ponekad učinite kompromis.

Ostanite kraće nego drugi.

S obiteljskog okupljanja donesite kolače i počastite ga. Pokažite mu koliko vam je važna obitelj.

Međutim, ako u napisanom, niste pronašli svog šefa, pročitajte knjigu Gini Graham Scott: „Vodič za preživljavanje na poslu s lošim šefovima“, iliti kako izaći na kraj s nasilnicima, idiotima, podlacima i drugim menadžerima iz pakla. Knjigu je objavio VBZ Zagreb 2007., a trenutno se u knjižari može nabaviti na popustu po cijeni od 40.00 kn.

K.P.

Fotografija: Pixabay

Social
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Facebook komentari

Comments