Abbina rapsodija na filmskom platnu

Volim Abbu, ali ovaj mjuzikl Mamma mia! koji su napravili s njihovim pjesmama i jakom glumačkom postavom, koja ni ovakav film ne može izvući kako spada, nemam prikladnije riječi osim ultimativni proljev! Dobar primjer kako u neke stvari jednostavno ne treba dirati nego ostaviti kako je. Prokleti Hollywood! Ne mogu vjerovati da su ljudi zbog ovoga hrlili u kina! Svašta sam pogledala u životu, ali kad je nešto smeće, onda je jednostavno – smeće. Ako vam je već do Abba pjesama u filmu, poštedite se muke i zaobiđite ovaj film u širokom luku i radije pogledajte Muriel’s Wedding, film koji obiluje Abbinim pjesamama, nije mjuzikl limunada nakon koje se poželite samoraniti, već životna priča koju se može veoma lako smjestiti u stvarni svijet i u kojem ćete mnogo više suosjećati s glavnom protagonisticom Muriel, film u kojem me je Toni Collete oduševila jer naprosto briljira svojom ulogom.

http://www.imdb.com/title/tt0110598/

https://www.youtube.com/watch?v=eTFCFThbwbo

Štoviše, samo slušanje Abbinih albuma je već korak naprijed. Ako već volite mjuzikle, pogledajte one koje nešto znače ili odite radije u kazalište. Bilo kakva opera je nakon ovoga mila majka 😀 (a volim pogledati opere i mjuzikle). Meryl, što učiniš od sebe 🙁 evo plačem u sebi zbog tebe.

Znam da si zbog para pristala i da te vjerojatno zaboli ona stvar za to što drugi misle o tebi i ovom filmu, pogotovo jer se nakupilo onih zlatnih kipića i nemaš više potrebe dokazivati se, ali napravit ću iznimku i zažmirit ću ti na ovo jer si vjerojatno samoj sebi dala malo oduška od silnih drama i odličnih filmova koje radiš, kvragu, dam se kladit da si se samoj sebi smijala tokom snimanja ovog filma, ali molim te, nemoj više ovako skretati s puta, hvala.

Čak i moja mama, koja najviše gleda te romantične komedije i slične gluposti, je rekla da ti ova uloga nikako ne odgovora, a ona nije ni izbirljiva s filmovima u usporedbi sa mnom. Zaključujem bliskim prijenosom njezinih riječi kad se pri kraju filma sjetila da je već gledala ovaj film. Razlog zašto se tek tada sjetila je: “Zaspala sam kad sam gledala prošli put.” 😀

Vjerojatno bi i ovaj put zaspala da nismo zajedno gledale i da se nisam ovako samokažnjavala 😀 A sad, idem prvo pustit oči da mi iskrvave, a zatim se zaliječit filmom grozne tematike jer nema šanse da vikend prepun filmskih dogodovština zaključim sa ovako lošim krajem 😀

Autorica članka: Dinka Drnjević

 
Social
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Facebook komentari

Comments